Pražská policie vyšetřuje hned tři podezřelá úmrtí!

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

28. ledna 2022 18:05

V domě v pražské Hostivaři se dnes dopoledne našla dvě lidská těla ve značném stadiu rozkladu. Policie zjišťuje, o koho šlo a za jakých okolností zemřeli. ČTK to řekla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Policii podle mluvčí přivolala sousedka, která několik dní neviděla obyvatele domu a měla o ně obavu. Zatím ale nelze říct, jestli jde o mužská nebo ženská těla. "Byla nařízena soudní pitva," doplnila Siřišťová. Věcí se zabývají kriminalisté.

Kriminalisté se zabývají úmrtím muže nalezeného u fontán na Výstavišti

Kriminalisté se od středy zabývají úmrtím muže, kterého před týdnem zdravotničtí záchranáři převezli zraněného od fontán na Výstavišti Praha do nemocnice. Pátrají také po jeho totožnosti. S největší pravděpodobností jde o muže ukrajinské národnosti ve věku kolem 30 let. Na webu pražské policie to dnes uvedla její mluvčí Violeta Siřišťová a zveřejnila tam i snímek muže.

"Kriminalisté zjišťují, za jakých okolností muž ke zraněním přišel," uvedla mluvčí. Cizí podíl na zranění muže nevyloučila. Mluvčí záchranné služby Jana Poštová uvedla, že muže ve věku zhruba 31 let minulý pátek ráno záchranáři z výstaviště odvezli s poměrně vážným zraněním hlavy do Ústřední vojenské nemocnice. Podle záznamů z výjezdu mohlo jít o zranění po napadení od jiného člověka, dodala.

Fotografii muže, kterou policie zveřejnila, pořídil jiný muž. Pozval ho minulý pátek brzo ráno k sobě domů, protože ho potkal v centru Prahy, jak jde bos, a bylo mu ho líto. "Dal mu své boty, oblečení, nějakou hotovost a své telefonní číslo pro případ, že by potřeboval pomoc. Svědek pořídil i fotografii muže, který následně z bytu odešel," uvedla Siřišťová.

Právě telefonní číslo na lístečku policii ke svědkovi přivedlo. Byla to jediná věc, kterou neznámý muž u sebe měl. Pokud někdo muže na fotografii pozná, má se podle Siřišťové ozvat na policejní tísňovou telefonní linku 158.

Témata: krimi Policie ČR