Vražda na jihu Čech: U Protivína se pachatel jen zbavil těla! Policie řekla, jak to bylo!

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. září 2021 14:45

Opravdu otřesný případ vraždy, což ukázaly dnes zveřejněné podrobnosti, vyšetřovali v posledních dnech jihočeští policisté. Bohužel, soudem za něj už nikdo potrestán nebude. Jak je to možné?

O případu bylo ještě dnes ráno známo jen to, že tělo zavražděné mladé ženy bylo nalezeno u Protivína u ohořelého vozu BMW a že pachatel byl zadržen. V pondělí po poledni odhalila policie děsivé podrobnosti. 

Vyšetřování ukázalo, že k samotné vraždě došlo v bytovém domě v Českých Budějovicích, kde mezi pachatelem a obětí došlo k verbálnímu konfliktu. Muž zatáhl vysokoškolskou studentku do svého bytu, kde ji rdousil a utopil. 

Sedmadvacetiletý muž pak tělo zavražděné naložil do auta a odvezl do lesů u Protivína. Ohledání místa činu ukázalo, že část těla byla oddělena od trupu. Jelikož auto zapadlo, rozhodl se jej pachatel zapálit a odešel pěšky do Číčenic, kde jej vyzvedla jeho matka. 

Podle policie šlo o jedince závislého na počítačových hrách a filmech, který žil ve svém virtuálním světě odtrženém od reality. Za vraždu mu hrozil výjimečný trest. 

Pachatel se ale soudu nedočká. Po středečním zadržení policií v pátek večer spáchal sebevraždu ve Vazební věznici České Budějovice.

Témata: Vražda krimi Policie ČR