Je vrah Kramný nevinný? Nové informace zásadně převrací celou kauzu!

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. dubna 2018 13:48

Zabil Petr Kramný svou manželku Moniku a dceru Kláru? Spolek Šalamoun se domnívá, že v případu existuje řada nejasností. Už v roce 20017 spolu s tehdejšími poslanci Janou Černochovou z ODS, Helenou Válkovou z klubu ANO a Danielem Kortem z TOP 09 požádali o obnovu rituálu. Spolek v rámci této snahy na twitteru zveřejňují na YouTube seriál, který má dokazovat na pochybení soudů a obžaloby.

Spolek Šalamoun se v dalším díle svého seriálu o pochybnostech v kauze Petra Kramného zaměřuje na záda Moniky Kramné. Odkazuje na pitvu provedenou 31. července 2013, tedy 24 hodin po nálezu těl. „Provedenou pitvou nejsou na těle Moniky Kramné nalezeny žádné stopy násilí,“ píše se ve zprávě. Šéf patologie Walid Nagi také uvedl, že na těle Moniky Kramné nebyly nalezeny žádné čerstvé změny, které by souvisely s příčinou smrti.

Nagi také konstatoval, že na těle se nacházela jediná modřina o velikosti asi 2x2,5 centimetru uprostřed stehna. Při další pitvě, ke které došlo 9. července 2013 pak soudní znalci MUDr. Smatanová a MUDr. Dokoupil konstatovali, že na telě mrtvé nebyly nalezeny žádné proudové známky.

„Dne 14. 8. 2013 byla těla Moniky a Kláry pohřbena a již nikdy nebyla k dispozici soudním lékařům,“ zdůrazňuje Šalamoun. Při pohovoru s policií pak Dokoupil řekl, že během pitvy nebyla zjištěna žádná poranění, ani jiné skutečnosti, které by vedly je zjištění příčiny smrti. Jenže po 171 dnech od repitvy pak byl znalecký posudek doplněn o informaci, že byla nalezena popálenina v dolní části zad.

V pitevní protokolu Smatanové a Dokoupila ze dne 30.1, 2014 se pak píše: „Z úrazových změn byly ujištěny změny nasvědčující zasažení elektrickým proudem, a to na zadní straně krku, v dolní části zad a na levém bérci.“

„Tato údajná popálenina se objevila až po 171 dnech od smrti Moniky Kramné. Z fyzikálního hlediska je zcela vyloučené, aby na lidském těle, byla jedna stopa po vstupu elektrického proudu a žádná po výstupu elektrického proudu," uvádí Šalamoun. 

Smatanová pak při soudním líčení dne 7. 7. 2015 uvedla, že znalci kategoricky netrvají na tom, že pata a záda jsou místem výstupu eklektického proudu. Spolek opět poukazuje na to, že ani z paty a ani ze zad nebyl nikdy odebrán histologický preparát k prokázání nebo vyloučení působení elektrického proudu. „Jde o zcela neomluvitelní selhání znalců obžaloby,“ tvrdí spolek.

Šalamoun také poukazuje na to, že tato údajná spálenina na zádech Moniky Kramné nebyla objevena při původní pitvě ani repitvě, ale až po 171 dnech po smrti Kramné, i na to, že Nagi nebyl kvůli této údajné spálenině nikdy vyslechnut.

Témata: Petr Kramný (otec zavražděných Češek v Egyptě)