Vražda otřásla Libochovicemi: Drogově závislý zabíjel kvůli majetku!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. července 2021 10:22

Policisté mají tento týden opravdu spoustu práce. Na severu Čech v uplynulých dnech vyšetřovali vraždu ženy v Libochovicích. Podezřelého muže už se jim podařilo vypátrat.

Od středečního večera se policisté zabývali vraždou, ke které došlo v Libochovicích. Městem v okrese Litoměřice s třemi a půl tisíci obyvatel něco takového pochopitelně otřáslo.

Policisté našli tělo zavražděné v rodinném domě poté, co se ozvala její sousedka s tím, že se o ni dělá starosti. Podle vyjádření soudní patoložky žena zemřela v důsledku útoku spáchaného cizí osobou. Od domu se pak ztratil osobní automobil.

I auto pomohlo přivést policisty na stopu třiatřicetiletého muže. "Díky intenzivnímu pátrání byl podezřelý ve čtvrtek před polednem zadržen teplickými kriminalisty na Benešově náměstí," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek. 

"Motivem jednání muže, který je dlouhá léta závislý na drogách, byl majetkový prospěch. Bude podán podnět k jeho vzetí do vazby, obviněnému hrozí v případě uznání viny trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let, nebo výjimečný trest," dodal mluvčí.

Témata: Vražda Policie ČR krimi