Vražda úřednice: Další zásah po zadržení podezřelého, v akci pyrotechnik!

vražda úřednice na úřadu práce v Praze (29. 6. 2021), autor videa: Andrej Melnyk 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. června 2021 9:19

V úterý večer museli policisté znovu do akce v souvislosti s mužem, který je podezřelý z vraždy úřednice na pražských Vinohradech i dalších trestných činů. Zásahu se zúčastnil také pyrotechnik. K čemu došlo?

Zadržený Jiří (66) je podezřelý z toho, že v uplynulých dnech spáchal hned několik trestných činů. U většiny z nich se jako o motivu mluví o pomstě za staré křivdy.

Ve středních Čechách nejprve zaútočil lepkavou látkou na ženu a následně zmizel. Při následném zásahu v pražské Libni zranil jednoho z policistů dříve instalovaný nástražný výbušný systém. Podezřelého tam tehdy neobjevili.

Zadržet se ho podařilo až poté, co v úterý dopoledne střílel na pracovnici úřadu práce v Bělehradské ulici. Žena zraněním o několik hodin později podlehla. Muže policisté vypátrali odpoledne v Palackého ulici. 

Ani jeho zadržením ale policejní práce v terénu neskončila. Večer museli do akce ještě pyrotechnici. Policie ČR o tom informovala před 23. hodinou na twitteru.

"Policistům se podařilo vypátrat vozidlo Hyundai Santa Fe, které patří zadrženému muži. V souvislosti s pyrotechnickou prohlídkou vozidla a ohledáním místa je aktuálně uzavřena ulice Neklanova," uvedla policie. 

Témata: vražda úřednice na úřadu práce v Praze (29. 6. 2021) Policie ČR krimi