Jiří (66) podezřelý z vraždy v Praze: Své spory ventiloval na internetu, psal o zabití!

Hledaný muž, který je podezřelý z vraždy v Praze. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. června 2021 16:20

Během několika hodin se dnes policistům podařilo vypátrat muže podezřelého z vraždy pracovnice úřadu práce. Policie přiznala, že v souvislosti s případem pátrá po osobě se zajímavou historií.

Policie od určité chvíle pracovala s verzí, že by útočníkem mohl být hledaný šestašedesátiletý Jiří Dvořák, po kterém policie pátrá již od víkendu kvůli poleptání ženy neznámou látkou ve středních Čechách a zranění policisty nástražným výbušným systémem v Praze.

Podle informací deníku Blesk měl Dvořák spory s pracovnicí úřadu práce, zdali šlo o zastřelenou ženu, není jasné. Na YouTube pak měl kanál, kde špinil bývalého zaměstnavatele, firmu Aero Vodochody. Skončil v ní v roce 2015.

S tím souhlasí i informace ČTK, podle které na společnost dokonce podal trestní oznámení, avšak trestná činnost se neprokázala. Soud mu později uložil, aby na internetu zveřejněné informace stáhl.

Přesto je dosud dohledatelný text, ve kterém popisuje neprokázané činy a tvrdí, že mu úřad práce dluží peníze. "Úřednice na ÚP provokuje a snaží se vyvolat střet, kde já budu dohnán k nekorektnímu jednání a budu obviněn z ublížení na zdraví," stojí v textu pod nímž je podepsán Jiří Dvořák.

Muže zadrželi kriminalisté z Prahy I v Palackého ulici a následně eskortovali na policejní oddělení. Všem médiím a občanům děkujeme za spolupráci! pic.twitter.com/hi9HLAPG97

— Policie ČR (@PolicieCZ) June 29, 2021

Tématem jednoho z videí je popis toho, jak si pro něj domů přišli kriminalisté. "To proto, kdyby zabil L. z úřadu práce za to, že mu nepřiznala podporu 14 tisíc měsíčně po dobu 11 měsíců a vyřadila ho z evidence uchazečů o zaměstnání a tím podporu zastavila," napsal o sobě ve třetí osobě.

S případem Dvořáka údajně souvisí i zásah v holešovické tržnici, o kterém na facebooku informoval starosta Prahy 7 Jan Čižinský. "Bylo nalezeno ve skladu několik rozbušek. Podle informací od velitele hasičů riziko pro veřejnost nebylo velké," uvedl na sociální síti. 

Témata: vražda úřednice na úřadu práce v Praze (29. 6. 2021) krimi Policie ČR střelba Krimi (jednorázové)