Hororový útok v Chabrech: Pokus o vraždu, řekla policie! Útočil nezletilý?

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. dubna 2021 14:00

Severním okrajem Prahy v úterý otřásl útok v domě v Dolních Chabrech. Policie po třech dnech od začátku vyšetřování oznámila, s jakou vyšetřovací verzí pracuje. Podle kriminalistů šlo o pokus o vraždu, pachateli hrozí až výjimečný trest.

V úterý večer došlo v Ploskovické ulici v pražských Dolních Chabrech k závažnému trestnému činu, při kterém byly vážně zraněny dvě osoby, údajně dospělá žena a nezletilý chlapec. 

Policie druhý den informovala, že v souvislosti s případem pátrá od nočních hodin, kdy se do akce zapojil i vrtulník, ještě po jednom čtrnáctiletém chlapci. Toho se podařilo najít ještě během dopoledne.

Podle mediálních spekulací je právě on vyšetřován jako podezřelý. Pražští kriminalisté v pátek zveřejnili na webu nové podrobnosti k případu.

"V souvislosti s tímto případem byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin vraždy ve stádiu pokusu. V případě odsouzení za tento trestný čin hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest," uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. 

Témata: krimi Policie ČR Praha Vražda