Prahou se toulá nebezpečný muž! Napadá ženy, policie žádá o pomoc!

Policie hledá muže, který v Praze napadl minimálně dvě ženy. (5.1.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. ledna 2021 14:54

Zločin kvete i v úvodních dnech nového kalendářního roku, o čemž se přesvědčili policisté z hlavního města. Prahou se toulá nebezpečný muž, který již napadl několik žen. Pomůže s jeho dopadením veřejnost?

Pražská policie dnes oznámila, že v hlavním městě probíhá pátrání po nebezpečném muži. Zatím neznámý pachatel během posledních dní ohrožoval nožem hned několik žen. Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při jeho dopadení.

V prvním z případů muž zaútočil na ženu na Hlávkově mostě, které se z místa podařilo utéct. Policisté napadenou žádají, aby se přihlásila na linku 158, o to samé prosí všechny další poškozené osoby.

Bezprostředně po zmíněném incidentu pachatel zaútočil na pětadvacetiletou ženu jdoucí po ulici, požadoval po ní vydání finanční hotovosti. Mladá dívka mu ve strachu o svůj život dala všechny peníze, které u sebe měla.

Zločinec se tak dopustil trestného činu loupeže, za který mu hrozí až deset let vězení. Policie upozorňuje, že může být ozbrojený a nebezpečný, proto by se jej nikdo neměl snažit zadržet. Žádá také svědky, kteří byli přítomni některému z napadení, aby se ozvali.

Hledaný muž je střední postavy, má vyhublé tváře a nosí dioptrické brýle. Na sobě měl oranžovou zimní bundu, kraťasy, podkolenky a šedou čepici s kšiltem.  

Témata: krimi Policie ČR Praha