Chlapeček (1,5) se na Opavsku topil v bazénu! Stále bojuje o život

Záchranná služba, ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz

14. března 2018 13:23

Moravskoslezští záchranáři v úterý večer více než půl hodiny bojovali o život zhruba rok a půl starého chlapce, který se ve Velkých Hošticích na Opavsku topil v bazénu.

Stav dítěte zůstává kritický. Dnes to řekli mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl a mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Tomáš Oborný.

Neštěstí se stalo po 18:00, na místo byl vyslán také vrtulník. Chlapec tonul v bazénu u rodinného domu, událost ale nikdo neviděl a záchranáři tak nevěděli, jako dlouho dítě pod vodní hladinou bylo.

"Blízcí chlapce po nalezení vytáhli z vody a podle pokynů operátorky zahájili základní resuscitaci. Záchranáři pokračovali ve snaze o záchranu dítěte rozšířenou resuscitací za použití přístrojové techniky a léků. Po více než půl hodině se záchranářům podařilo obnovit srdeční činnost pacienta," uvedl Humpl.

Dítě bylo v kritickém stavu letecky přepraveno do ostravské fakultní nemocnice. "Je v péči zdravotníků oddělení pediatrické resuscitační a intenzivní péče, je udržováno v umělém spánku a jeho zdravotní stav je kritický," uvedl Oborný.

Témata: neštěstí děti s Záchranná služba