Policie v Praze rozprášila nelegální party! Bavily se na ní desítky lidí!

Policisté se dobývají do nelegálního klubu v Praze. (28.11.2020)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. listopadu 2020 18:13

Pražští policisté v pátek večer zasahovali v samém centru hlavního města. Narazili tam totiž na nelegální party, které se zúčastnilo více než 100 lidí. Podobné akce jsou přitom v rámci opatření proti šíření koronaviru již několik týdnů zakázané.

Policie na twitterovém profilu zveřejnila záběry ze zásahu, které mimo jiné ukazují, že se dovnitř museli dostat za pomoci beranidla. Na videu jsou vidět i útroby nelegálního podniku.

V centru Prahy v Anenské ulici jsme zasahovali u nelegální party v klubu. Ve sklepních prostorech se bavilo 119 lidí, z čehož více než sto bylo cizinců. Osm osob, u kterých se domníváme, že se jednalo o organizátory, skončilo na policejní služebně. https://t.co/V88l1AUOHG pic.twitter.com/YHtoaStWpu

— Policie ČR (@PolicieCZ) November 28, 2020

"Před půlnocí jsme na základě zjištění kriminalistů prvního policejního obvodu řešili nelegálně otevřený podnik v centru Prahy v Anenské ulici, ve kterém se bavilo několik desítek hostů. Jelikož byl podnik zavřený a na výzvy nikdo nereagoval, musel být do něj proveden násilný vstup," potvrdil policejní mluvčí Jan Daněk.

Nelegální party se účastnilo celkem 119 lidí, které strážci zákona legimitovali. Jednalo se o 102 cizinců a 17 českých občanů. 

"Mezi nimi bylo 8 osob, u kterých se domníváme, že se jednalo o organizátory akce a ti skončili na policejní služebně, aby situaci vysvětlili. Okolnostmi případu se zabýváme a je předpoklad, že věc bude řešena oznámením správnímu orgánu," dodal Daněk. 

Témata: Policie ČR Krimi (jednorázové) Praha