Postřelený myslivec: Z Brtnice ho odvážel vrtulník, případ řeší policie!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. října 2020 10:42

Od středy se jihlavští policisté zabývají neštěstím, ke kterému došlo při lovu v okolí Brtnice. Postřeleného myslivce odvážel do nemocnice vrtulník. Co se stalo?

Ve sváteční den 28. října vyrazilo několik myslivců na lov černé zvěře v okolí Brtnice na Jihlavsku. Akce ale skončila neštěstím, a to konkrétně střelným poraněním jednoho z účastníků.

Postřeleného museli záchranáři transportovat vrtulníkem do nemocnice, na místo dorazili policisté včetně kriminalistů, kteří šetřením zjistili, že se na pozemku nacházelo v době lovu šest lidí.

Strážci zákona provedli u všech účastníků lovu dechovou zkoušku, která vždy skončila negativním výsledkem. Zajistili také zbraň, ze které došlo k výstřelu, který muže středně těžce zranil.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Předmětem prověřování je také otázka, zdali účastníci akce dodrželi všechna aktuálně platná mimořádná a krizová opatření, která platí v České republice v rámci nouzového stavu,“ řekla webu denik.cz policejní mluvčí Dana Čírtková.

Témata: myslivci Policie ČR