Policie obvinila žháře z Bohumína z vraždy! Hrozí mu doživotí!

Záběry tragického požáru pořízené z vrtulníku. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

10. srpna 2020 13:30

Policie dnes obvinila z vraždy a obecného ohrožení čtyřiapadesátiletého muže zadrženého v sobotu v souvislosti s požárem domu v Bohumíně. ČTK to řekl dozorující státní zástupce Michal Król.

Muž podle obvinění byt úmyslně zapálil. Při následném požáru zemřelo 11 lidí, z toho tři děti. U soudu může obviněný, který je nyní v nemocnici, dostat i doživotí.

"Mohu potvrdit, že policie vydala usnesení o zahájení trestního stíhání. Nyní budu rozhodovat o tom, zda a kdy podám návrh na vzetí obviněného do vazby," řekl Król. Dodal, že rozhodnutí padne v okamžiku, kdy prostuduje spis, na který nyní čeká.

Záběry z vrtulníku LZS Kryštof 05 v době jeho příletu na místo tragického požáru v Bohumíně. Zdroj: ZZS MSK pic.twitter.com/wEcXqz75nt

— Týdeník Policie (@TydenikPolicie) August 8, 2020

Motivem žhářského útoku byly podle dostupných informací rodinné spory. Obviněný byl údajně příbuzný několika obětí. K motivu se žalobce zatím vyjadřovat nechtěl. Nekomentoval ani to, zda se obviněný při výslechu policii opět přiznal. "Vše je obsahem spisu, který nyní ještě nemám k dispozici," uvedl.

Dodal, že policisté muže obvinili z vraždy a obecného ohrožení. Právní kvalifikace je v obou případech zvolena podle nejpřísnějších odstavců. U soudu tak obviněný může dostat výjimečný trest včetně doživotí.

Témata: požár paneláku v Bohumíně (8.8.2020) krimi Policie ČR