Brutálně zmlátil těhotnou přítelkyni ve škole. Policie se s ním nepáře

Násilí, ilustrační fotografie

Autor: ČTK, stars24.cz

11. února 2018 14:34

Jednadvacetiletý muž, který napadl ve čtvrtek ve střední škole v Plzni svoji bývalou přítelkyni, je ve vazbě. Muže policie zadržela, osmnáctiletou těhotnou ženu převezla sanitka do fakultní nemocnice na pozorování.

Plzeňský soud dnes rozhodl o vzetí obviněného do vazby, řekla ČTK policejní mluvčí Hana Kroftová. Muž byl podle ní obviněn ze tří trestných činů - z ublížení na zdraví, z výtržnictví a z krádeže. Hrozí mu až pět let vězení

Událost se stala ve čtvrtek kolem poledne ve Střední průmyslové škole strojnické a Střední odborné škole profesora Švejcara v městské části Bory.

Muž v době přestávky oslovil studentku ve třídě, ze které spolu odešli do jiných prostor školy. "Při slovní rozepři vzal obviněný dívce z kapsy její mobilní telefon a odmítl jí ho vrátit. Slovní rozepře vyústila v útok fyzický, kdy muž dívku několikrát udeřil do různých částí těla, ačkoliv věděl, že je těhotná," uvedla mluvčí. Policejní komisař zahájil trestní stíhání už v pátek a podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Témata: napadení Násilí Věznice