Vražda novorozence na sídlišti Lhotka: Miminko připravila o život vlastní matka

krimi

Autor: Jan Novák, stars24.cz

3. října 2017 21:01

V případu mrtvého novorozeněte, který od soboty vyšetřují pražští kriminalisté, padlo obvinění z vraždy. Ublížit dítěti přitom podle policie měla jeho vlastní matka. Informovala o tom televize Prima.

Když v sobotu tento dům na sídlišti v pražské Lhotce obsadili kriminalisté, sousedé ještě přesně nevěděli, co se v jednom z bytů v jedenáctém patře stalo. Policisté tam měli vyšetřovat náhlou smrt novorozeněte.

"Přijela, myslím, že ještě kriminálka, protože táhli nějaký tašky s foťákama, ty byli civilní a pak lidi říkali, že přijeli ještě pohřebáci,“ řekl soused.

Vše nasvědčovalo tomu, že se za dveřmi bytu odehrál velmi závažný zločin. Případ totiž ihned převzali jedni z nejzkušenějších kriminalistů. Až dnes to ale policie mohla potvrdit.

„Celým případem Prahy a to pro trestný čin vražda, který byl spáchán na dítěti mladším patnácti let.

Právě kvůli nízkému věku oběti vraždy policisté bližší informace nechtějí sdělit. My jsme ale už o víkendu mluvili s mužem, který sledoval kriminalisty při práci. V bytě prý rodina žila už se dvěma dětmi,“ řekl mluvčí pražské policie.

„Dvě malý děti. Holčička, chlapeček a že je to nějakej pár, že to jsou Češi,“ řekl Primě svědek.

Podle dalších sousedů mělo v bytě zemřít dítě jen krátce po porodu. Ublížit mu měla jeho vlastní matka.

„Kriminalisté v souvislosti s tímto případem dali podnět na vzetí ženy do vazby, čemuž soud vyhověl,“ řekl mluvčí pražské policie.

Teď zřejmě budou kriminalisté čekat na posudky odborných znalců. A pak žena stane před soudem.

Témata: krimi Vražda Policie ČR