Brutální vražda v Česku! Muž umlátil a udupal ženu k smrti!

Ilustrační fotografie

Autor: ČTK, stars24.cz

30. ledna 2018 12:43

Miroslav Opatřil (52) z Ostravy si za brutální vraždu družky definitivně odpyká 17,5 roku vězení. Rozsudek dnes potvrdil olomoucký vrchní soud. Muž podle obžaloby dal ženě nejprve několik facek. Pak ji bil pěstmi a když upadla, šlapal po ní.

K tragédii došlo loni v únoru v Ostravě - Mariánských Horách, kde Opatřil žil se svou družkou v pronajatém pokoji. Útok byl tak brutální, že napadená měla zlomených několik žeber, jedno bylo zcela roztříštěné. Oběť měla i poraněná játra či natrženou plíci. Ženu muž nechal na podlaze a šel spát. Družka poté v silných bolestech na následky poúrazového otoku mozku zemřela. Kdyby se k ní podle znalců dostala včas pomoc, vůbec zemřít nemusela.

"Motivem jednání byly dlouhodobé rozepře mezi poškozenou a obžalovaným. Žena na obžalovaného ve 28 případech zavolala policii. Dlouhodobé rozepře vedly k tomu, že se dopustil jednání, které se vymykalo běžnému chování," uvedla dnes předsedkyně olomouckého soudního senátu Martina Kouřilová.

Trest 17,5 roku, který původně vynesl Krajský soud v Ostravě, je podle ní v sazbě 15 až 20 let přiměřený. Kromě samotného trestu soud muži uložil ochranné protialkoholní léčení v ústavní formě v rámci věznice.

Opatřil, který byl v minulosti už pětkrát odsouzen, útok nevyvrátil ani nepopřel. Tvrdí, že si pamatuje jen jedno strčení do ženy. Obhajoba dnes uvedla, že roli hrálo velké množství alkoholu. "Na co si obžalovaný pamatuje, k tomu se doznal," uvedl obhájce. Navrhl, aby byl čin posuzován jako těžké ublížení na zdraví s následkem smrti.

Podle něj není navíc vyvráceno, že se na útoku nepodílela jiná osoba. "Podle psychologického posudku nemá obžalovaný sklony k agresivnímu chování," uvedl obhájce. Podle žalobce Mariána Kollára je trest i právní kvalifikace namístě. Následky tohoto dezolátního soužití bylo možné očekávat.

Vraždě předcházely spory páru ovlivněné pitím velkého množství alkoholu. Družka často volala policii, nikdy ale nepodala trestní oznámení a nenechala se ani ošetřit u lékaře. Žádala policisty jen o to, aby násilníka vyvedli z bytu.

Témata: Vražda krimi