Vražda v České Lípě: David se přiznal k vraždě přítelkyně! Prý šlo o první útok na Vendulu

Vražda v České Lípě 2019

Autor: Jan Novák, stars24.cz, ČTK

8. listopadu 2019 18:15 | Aktualizováno: 8. listopadu 2019 18:31

Kriminalisté obvinili pětadvacetiletého muže z Českolipska z vraždy jeho bývalé přítelkyně. Muž je ve vazbě, k činu se podle policie přiznal. Hrozí mu deset až 18 let vězení. Na webu o tom dnes informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

"Obviněný na sebe a svůj zločin v den jeho spáchání upozornil a krátce na to ho policisté zadrželi," uvedla Baláková. Z dosavadního vyšetřování vyplynulo, že muž svou bývalou přítelkyni navštívil v úterý 5. listopadu v ranních hodinách v jejím českolipském bytě. "Tam ji potom fyzicky napadl nožem a způsobil jí smrtelné zranění, kterému na místě podlehla. Následně byt opustil. Motivem činu byly osobní neshody mezi jím a jeho bývalou partnerkou," řekla mluvčí policie.

Kvůli jeho řádění přišla o život osmadvacetiletá Vendula, která byla matkou malého chlapce. Jestli bylo dítě v bytě i v době vraždy, není jasné. Lidé na facebooku sdílí Davidův profil a přejí mu jen to nejhorší.

David miloval horské kolo, na kterém si teď asi dlouho nezajezdí.

Poté, co muže vyšetřovatel vyslechl jako obviněného, podal podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. "Důvodem byly především obavy z toho, že by se na svobodě trestnímu stíhání nebo vysokému trestu snažil vyhnout," dodala Baláková. Soudkyně českolipského soudu s důvodem pro vzetí do vazby souhlasila. Násilná smrt mladé ženy je letošní první vraždou na Českolipsku.

Témata: Vražda Česká Lípa krimi ubodání