Vražda v České Lípě: Pachatel na sebe upozornil, je ve vazbě!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz, ČTK

8. listopadu 2019 9:56

Kriminalisté obvinili pětadvacetiletého muže z Českolipska z vraždy jeho bývalé přítelkyně. Muž je ve vazbě, k činu se podle policie přiznal. Hrozí mu deset až 18 let vězení. Na webu o tom dnes informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

"Obviněný na sebe a svůj zločin v den jeho spáchání upozornil a krátce na to ho policisté zadrželi," uvedla Baláková. Z dosavadního vyšetřování vyplynulo, že muž svou bývalou přítelkyni navštívil v úterý 5. listopadu v ranních hodinách v jejím českolipském bytě.

"Tam ji potom fyzicky napadl nožem a způsobil jí smrtelné zranění, kterému na místě podlehla. Následně byt opustil. Motivem činu byly osobní neshody mezi jím a jeho bývalou partnerkou," řekla mluvčí policie.

Poté, co muže vyšetřovatel vyslechl jako obviněného, podal podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. "Důvodem byly především obavy z toho, že by se na svobodě trestnímu stíhání nebo vysokému trestu snažil vyhnout," dodala Baláková. Soudkyně českolipského soudu s důvodem pro vzetí do vazby souhlasila. Násilná smrt mladé ženy je letošní první vraždou na Českolipsku.

Témata: krimi Vražda Policie ČR Česká Lípa