BRUTÁLNÍ VRAŽDA! Žena zabila kolegyni, tělo rozřezala na kusy!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

21. října 2019 20:35

Ve francouzském Toulouse soudí ženu obviněnou z vraždy její kolegyně, rozčtvrcení jejího těla a pohození částí těla do vody. Pětapadesátiletá Sophie Masalaová byla zadržena v květnu 2016 dva týdny poté, co oběť zemřela na úder lahví od vína do hlavy.

Masalaová se k zabití Marilyne Plancheové přiznala, zaútočila na ni při hádce v jejím bytě. Souzené ženě hrozí až doživotní trest, napsal server britské televizní stanice BBC. Očekává se, že proces skončí již tento pátek.

Končetiny dvaapadesátileté Marilyne Plancheové byly objeveny v igelitových taškách v průplavu Canal du Midi. Její trup se pak nacházel v nedalekém kufru. Podle prokuratury cítila obviněná žena ke své kolegyni nenávist a v práci na ni žárlila. Plancheová pracovala dlouhá léta v agentuře, která pomáhala hendikepovaným s hledáním práce. Masalaová tam byla zaměstnaná také, v době vraždy ale pouze několik měsíců.

Obviněná žena přiznala, že na svou oběť zaútočila, nicméně odmítla, že by ji měla v úmyslu zabít. Psychiatři souzenou ženu, která je matkou dvou dětí, shledali způsobilou zúčastnit se soudního procesu. Podle advokáta, který zastupuje rodinu oběti, případ ukázal "mimořádnou nelidskost" Masalaové.

Podle policejních zpráv navštívila Masalaová svou kolegyni 12. května 2016 v jejím bytě, kde Plancheová žila sama. Došlo mezi nimi k hádce a sousedi následně zaslechli výkřiky. Souzená žena podle vyšetřovatelů svou oběť udeřila do hlavy lahví od vína, poté ji nechala ležet na zemi a odjela domů za svým manželem a dvěma dětmi. O pár dní později se ale podle všeho vrátila do bytu s pilou a nožem. Jak vyšetřovatelé zjistili, části těla odvezla v igelitových taškách pomocí vozíku ze supermarketu a vhodila do vody. Hlavu oběti odnesla v batohu. Později ji objevili pohřbenou v zahradě vedle bytu Masalaové.

Témata: Francie Vražda soudy