Matka se opila a vyklopila z kočárku miminko! Nechala ho na ulici a...

Ilustrační fotografie

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. září 2019 17:30

V Opavě upadla na zem opilá matka a přitom převrhla kočárek s pětiměsíční dcerou. Dítě z kočárku vypadlo, žena ho tam ale nechala ležet a odešla bez něj domů. O holčičku se postarali kolemjdoucí. Matce naměřili přes čtyři promile alkoholu!

„Díte bylo po příjezdu posádky při vědomí, reagovalo a plakalo. Kolegové na něm neshledali žádné známky vnějšího poranění. Vzhledem k tomu, že šlo o malé dítě, se kterým se nelze domluvit a neodpovídá, tak bylo transportováno na dětské oddělení k dalšímu vyšetření,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl pro EuroZprávy.cz.

Opilou matku se podařilo najít, protože svědci strážníkům ukázali, do kterého domu vcházela. „Po příchodu strážníků na místo se o dítě starali nějací svědci, kteří viděli tu nehodu. Po 20 minutách strážnici našli matku dítěte v jednom z domů poblíž. Matka měla v dechu 4,1 promile alkoholu,“ řekl ředitel opavské městské policie Jiří Klein pro EuroZprávy.cz.

Případem se zabývá policie i sociální pracovníci. „V první fázi jsme zabezpečili, aby bylo ošetřené miminko a poté jsme zajistili svědky. V této fázi se rozhoduje, či se bude jednat o přestupek a nebo trestný čin. V průběhu šetření se může stát,že z přestupku se to překvalifikuje na trestný čin,“ uvedl Klein pro EuroZprávy.cz.

Městská police v Opavě se s takovými případy nestřetává, jednalo se spíše o výjimku.

Témata: Alkohol s Policie ČR děti