Opilý zpěvák zabil Jirku a Tomáše (†17 a 18)! Podle odborníků byl skoro slepý!

Zpěvák Martin

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. srpna 2019 12:12 | Aktualizováno: 21. srpna 2019 22:48

Policie obvinila pětadvacetiletého řidiče Martina kvůli nedělní tragické nehodě, při které na Jihlavsku zemřeli dva mladíci Jirka a Tomáš ve věku 18 let. Muž, který řídil opilý, byl obviněn z usmrcení z nedbalosti a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nehoda se stala v neděli krátce před 03:00 mezi obcí Čenkov a Třešť. Obětem bylo 17 a 18 let. Pětadvacetiletý zpěvák Martin jel v autě VW Passat Variant od Čenkova na Třešť.

Na přímém úseku vjel do protisměru, kde srazil dva chodce, kteří šli při krajnici do Třeště. Po střetu s chodci vozidlo vyjelo mimo komunikaci.

Podle dechové zkoušky měl zadržený řidič 2,39 promile alkoholu v dechu. Pozitivní hodnotu měla také opakovaná dechová zkouška - 2,42 promile alkoholu v dechu.

Řidič nejprve putoval na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve, pak na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění skončil v policejní cele, ze které mohl odejít až dnes po sdělení obvinění.

Podle odborníků je u takto opilých lidí oslabená schopnost periferního vidění. Řidič s více než 1,8 promile už nevnímá celý prostor, ale kvůli tunelovému vidění jen asi jeho třetinu.

Experti také tvrdí, že řidič s takovou mírou alkoholu neměl na silnici co dělat a hrubě tím ovlivnil své chování. Nyní mu hrozí až desetileté vězení.

Podle Blesku se všichni tři mladíci znali, protože žili v sousedství. Je proto možné, že si pocit viny zpěvák ponese s sebou až do konce života!

Témata: krimi Nehody aut Vysočina (kraj)