Přerovem otřásla smrt malého dítěte (†3): Policie ji vyšetřuje jako vraždu!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. srpna 2019 10:18

Čtyřicetitisícovým Přerovem otřásla smrt malého dítěte, kterou od včerejšího odpoledne vyšetřují kriminalisté. Domnívají se, že se na ní podílela jiná osoba. Za vraždu hrozí pachateli až výjimečný trest.

Kriminalisté od středečního odpoledne prověřují podezřelé okolnosti úmrtí nezletilého dítěte v Přerově. „Z dosud zjištěných poznatků a stop zajištěných na místě činu je zřejmé, že na smrti tříletého dítěte měla podíl jiná osoba,“ uvedla pro stars24.cz policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Policisté z krajského ředitelství Olomouckého kraje proto zahájili úkony trestního řízení kvůli podezření z vraždy dítěte. Dle trestního zákoníku hrozí pachateli za takový trestný čin trest odnětí svobody v délce 15 až 20 let, nebo dokonce výjimečný trest. Tým kriminalistů na případu intenzivně pracuje, shromažďuje a vyhodnocuje poznatky, ve věci byla nařízena soudní pitva.

Případy vraždy či pokusu o ni na dítěti byly v Olomouckém kraji dosud ojedinělé, obvykle se týkaly novorozenců, které po jejich narození zavraždila matka nebo jejichž těla byla nalezena. Poslední dva případy zaměstnávají olomoucké kriminalisty už měsíce. Jde o nález mrtvého novorozence z loňského léta na poli u Věrovan. Dalšího mrtvého novorozence našli policisté na konci března u Lhotky na Přerovsku, i tam na případu stále pracují a po matce pátrají.

Vraždu dítěte vyšetřují od minulého týdne také policisté na Benešovsku, kde byl zavražděn šestiletý chlapec. Z činu obvinili ženu, podle televize Prima matku dítěte.

Témata: krimi Policie ČR děti Vražda