Střelba v Rychnově rezonuje mezi místními: Minimálně doživotí, přejí vrahovi!

Bývalý rychnovský novinář M.D. je podezřelý z vraždy manželky

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. července 2019 10:35

Tragická střelba, kterou vyvrcholily spory manželů v Rychnově nad Kněžnou, rezonuje na sociálních sítích. Nejprve se ozval jeden ze svědků hrůzného činu, pak začali vraha soudit místní občané.

Tragédie, která se ve čtvrtek večer odehrála v jedné z restaurací v Rychnově nad Kněžnou, kde po manželské hádce zastřelil údajně místní novinář svou ženu, podle očekávání rezonuje na sociálních sítích. Už krátce po události se tam objevil vzkaz jednoho ze svědků, který byl adresován střelci.

„Doufám, že shniješ v pekle za to, co jsi udělal. Takhle se vyhrocená situace neřeší. Nikdy jsem tohle nechtěl zažít. Jsi pro mě odpad společnosti. Tři děti přišly o rodiče,“ stálo napsáno na sociální síti.

Další reakce se objevily ve veřejné facebookové skupině pro občany Rychnova. Včera se tam sice lidé navzájem varovali, ať si dávají pozor, co píší, přesto mnozí na sociálních sítích zveřejnili poměrně drsné vzkazy. Pachateli v něm přejí jen to nejhorší.

„Život se vrátit nedá… a jemu přeji doživotí,“ vyjádřil se jeden z diskutujících. „Nechal bych ho zastřelit, taky co s takovým debilem,“ rozvášnil se další. Především žádosti o doživotní trest pro pachatele se opakují velmi často.

Devětačtyřicetiletý muž z Rychnovska podle policie zastřelil svoji o dva roky mladší manželku legálně drženou krátkou střelnou zbraní. Včera kriminalisté obvinili muže z vraždy a zároveň předali státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby.

Témata: Střelba v restauraci v Rychnově (12. 7. 2019) krimi Policie ČR sociální sítě