Česko v šoku: Migrant znásilnil nezletilou dívku! Policie je bezradná!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. června 2019 14:18

Třetím dnem hýbe celou republikou případ znásilnění nezletilé dívky. Ze závažného trestného činu je podezřelý cizinec nejasné identity, s nímž si policisté moc nevědí rady. Kauza navíc rezonuje i v politice.

Českem v úterý otřásla informace o znásilnění teprve 16leté dívky z Litoměřicka. Mezi Terezínem a Lukavcem si krátila cestu přes pole, když ji přepadl neznámý muž, který ji poté znásilnil nedaleko staré výrobní haly, okradl a nechal na místě. Napadená mladá slečna si dokázala zavolat pomoc a podezřelého dopadli policisté jen pár kilometrů od místa činu.

Momentálně panují nejasnosti ohledně totožnosti pachatele. Původně se spekulovalo, že jde o migranta vyhoštěného z Německa, nakonec má jít o muže původem z Afriky. „Známe identitu, kterou používal v Německu. Nyní ověřujeme, zda je to mužova skutečná identita,“ řekla tn.cz státní zástupkyně Kateřina Doušová.

Podle serveru Novinky.cz policisté vydedukovali, že násilník pochází z Afriky, jen na základě jeho vzhledu. Muž totiž údajně odmítá komunikovat a nemá u sebe žádné doklady. Strážci zákona také vyšetřují, jak se dotyčný do Česka dostal. Variantu vyhoštění z Německa však Policie ČR důrazně popřela na oficiálním twitterovém účtu.

Případ začal rezonovat i v politice, jelikož jej na Facebooku okomentoval předseda hnutí SPD Tomio Okamura. Pracuje tam s původní verzí, že pachatelem je africký migrant vyhoštěný z Německa do Česka. Dokonce se kvůli tomu dostal do sporu s novinářkou Českého rozhlasu.

Policie se tak musí zabývat také nenávistnými komentáři souvisejícími nejen s případem samotným, ale také těm, které jsou adresovány jedné z novinářek veřejnoprávního rozhlasu. Lidé jí totiž na sociálních sítích přáli znásilnění.

Témata: krimi Policie ČR Znásilnění migrace