První slova Judity, která ubodala přítele Tomáše (†16)! Proč to udělala?

Policie SR, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. června 2019 14:13

Slovenskem už několik týdnů otřásá brutální vražda šestnáctiletého Tomáše, která se odehrála v Žilině. Prvotní informace ukazovaly na to, že se neznámý pachatel vydal do jednoho z bytů pod falešnou záminkou odpočtu hodin. Nakonec se ale zjistilo, že za vraždou stojí zřejmě jeho stejně stará přítelkyně!

Podle původních informací se měl neznámý pachatel dostat do bytu a následně zaútočit na dívku Juditu (16). Byl s ní i její stejně starý přítel Tomáš, který se údajně snažil Juditu bránit. To pachatele rozzuřilo a nožem Tomáše ubodal k smrti.

Tak zněla původní verze. Nepravdivá. Vyšetřování totiž ukázalo šokující věc. Policie nedokázala pachatele v prvních hodinách a dnech vypátrat, což mezi místními vzbudilo vlnu strachu. Po pachateli intenzivně pátrala, celou dobu ho ale měla přímo před nosem. 

Za brutálním zasazením 21 ran totiž zřejmě stojí právě Judita. "Mladá dívka, která byla v osudnou chvíli s Tomášem, skončila po incidentu v nemocnici. Také utrpěla zranění. Dvojice navštěvovala stejnou třídu gymnázia na Vlčincoch, měli mít dokonce společné plány. Cestu do Londýna. Tu však neuskutečnili. Krvavé drama se odehrálo v době, kdy se měli dohadovat o detailech výletu a na tom, co si sbalit," píše server topky.sk.

Co se v luxusním bytě odehrálo ví v této chvíli pouze Judita, ta ale podle Nového času nyní čelí obvinění z vraždy! Jelikož je mladistvou, hrozí její poloviční sazba, což může být v tomto případě přibližně sedm let. Ona sama k případu moc vypovídat nechtěla, nakonec ale vyšetřovatelům pár slov řekla.

"To, co se stalo, je jedno velké nedorozumění, nevím, jak k tomu došlo. Tomáš byl můj nejlepší kamarád a je mi to všechno neskutečně líto," řekla podle magazínu policii. To stejné pak zopakovala před soudem. "S Tomášem jsme byli velmi dobří přátelé, dlouho jsme se znali, nevím si vysvětlit, co se stalo, ale je mi to strašně líto. Nemám zkušenosti s alkoholem, nepiju alkohol a nemám zkušenosti ani s drogami," uvedla dívka.

Studentka prestižního gymnázia poté putovala do vyšetřovací vazby. Státní zástupce a ani soudce totiž neznají odpověď, co mělo být spouštěčem brutální vraždy. Podle portálu nastope.sk se ale v pokoji našel kuchyňský nůž s černou rukojetí s čepelí o délce 185 mm.

To, že jde o vražednou zbraň, mají potvrzovat krvavé stopy na něm. Z výsledků DNA bylo podle magazínu údajně prokázáno, že krev na noži je Judity a Tomáše. 

Témata: Slovensko Vražda Policie SR