Kriminalisté vyšetřují brutální vraždu v České Lípě

Místo tragédie v obci Vilémov na Vysočině, kde most zabil čtyři dělníky.

Autor: stars24.cz

4. prosince 2017 20:50

Staršího bezdomovce tam kdosi ubil k smrti. Policisté zatím nechtějí k případu nic říct, informuje TV Prima.

V okrajové části České Lípy je opuštěná budova, tzv. olejárna, kde často přespávají lidé bez domova. Právě tady nalezl v pátek večer jeden z bezdomovců svého kamaráda mrtvého.

"Já jsem šel po svíčce a já jsem myslel, že spí a tady ležel na posteli a ruce měl nahoře, asi se bránil, hlavu měl celou rozsekanou. Támhle jsou cihly a ty byly od krve, byly od krve ano," řekl televizi Prima Julius Kováč, známý mrtvého muže.

Dvapadesátiletý muž, který přespával tady v opuštěném objektu byl podle svých známých bezproblémový, bez domova byl několik měsíců, ale neměl žádné peníze a tak je pro všechny záhadou, proč na něj někdo zaútočil.

"Byl to pohodovej člověk, akorát si vypil, on špatně viděl, špatně slyšel," dodal Kováč.

Jak se podařilo zjistit, policisté krátce po činu zadrželi mladého muže, také bezdomovce, který měl mrtvého muže už jednou v minulosti surově napadnout.

"Už jednou mu to udělal, proto neviděl," řekl další z mužů bez domova.

Tady v budově okresního soudu v České lípě se dnes rozhodovalo o tom, zda zadržený muž skončí ve vazební věznici.

"Mohu jen potvrdit na vaši otázku, že k návrhu krajského státního zástupce byl dnešního dne okresním soudem v české lípě, konkrétně mojí kolegyní soudkyní vzat do vazby muž, ročník 1995, který je stíhán pro zvlášť závažný zločin vraždy," řekl Milan Vencl, mluvčí Okresního soudu v České lípě.

Muži, který teď čeká na soudní proces za mřížemi, hrozí za vraždu až osmnáct let vězení.

Témata: Bezdomovci Vražda Česká Lípa Policie ČR