Krejčíková a Siniaková dohrají Wimbledon na Hradě: Přijme je prezident Pavel!

Barbora Krejčíková 2

Autor: Pavel Krejčí

17. července 2024 13:15

Česko hodlá dát najevo, že si váží nových wimbledonských šampionek. Zvlášť když letos jsou hned tři. Pražský hrad oznámil, že prezident Petr Pavel si všechny tři úspěšné tenistky chystá přijmout. 

Hrad už včera oznámil, že prezident ve čtvrtek v poledne přijme singlovou šampionku Barboru Krejčíkovou a deblovou vítězku Kateřinu Siniakovou. Dnes prezidentská kancelář dodala, že pozvání přijala i juniorská reprezentantka Jana Kováčková, která na londýnském turnaji uspěla v kategorii dívek do 14 let.

Krejčíková se do wimbledonského finále dostala po semifinálovém obratu v duelu s kazašskou čtyřkou světového žebříčku Jelenou Rybakinovou. V sobotním finále vyhrála první set 6:2, stejným poměrem ale zvládla druhé dějství Paoliniová. Bylo tak jasné, že rozhodne třetí sada. Dlouho byla vyrovnaná, česká tenistka ale nakonec získala rozhodující brejk a ten proměnila v celkové vítězství na travnatém grandslamu. 

Siniaková, která v minulosti tvořila veleúspěšný deblový pár právě s Krejčíkovou, na turnaji uspěla ve čtyřhře ve dvojici s americkou tenistkou Taylor Townsendovou. Obě úspěšné české tenistky nicméně obnoví spolupráci na blížících se letních olympijských hrách v Paříži, kde budou obhajovat zlato z Tokia. 

Témata: Barbora Krejčíková Kateřina Siniaková tenis Petr Pavel