Kramný: Sestra svědčila u soudu proti němu, od té doby spolu nemluví

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)

Autor: Jan Novák

19. srpna 2024 7:40

Tragédie, kterou způsobil Petr Kramný, zasáhla nejen samotné oběti, Klárku a Moniku, ale i jejich rodiny. Jejich blízcí se nedokázali s těžkou ztrátou vyrovnat a smrt Moniky byla tečkou za životem i jejích rodičů, kteří zemřeli nedlouho poté. Rodina je nyní v chaosu, zničená bolestí a tragédií, kterou přinesl Kramný.

Kamarádka rodiny Kramných, Daniela Z., v pátém díle dokumentární série Kauza Kramný na platformě Voyo popisuje, jak tragédie zničila životy nejen rodičům a sourozencům Petra Kramného, ale i Moničiným blízkým. Podle jejích slov se následky této události projevily i smrtí Moničiných rodičů, kteří zemřeli krátce po její smrti.

Sestra Petra Kramného, která svého bratra původně hájila, nakonec proti němu svědčila u soudu a od té doby s ním nemá žádný kontakt. Kauza zůstává bolestnou kapitolou i pro rodinu Moniky, která se jí raději vyhýbá. Matka Petra Kramného, Irena Rychlá, přiznává, že její život je poznamenán hlubokou úzkostí a depresí, ale stále se snaží být oporou svému synovi, i když je to pro ni nesmírně těžké. 

Doporučujeme

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015) Krimi Případ Kramný: Co se dělo první minuty po vraždě? Svědkyně promluvila!

Podle některých právních laiků může být Petr Kramný nevinně odsouzený za dvě vraždy, ale advokátka rodiny obětí, Klára Long Slámová, je přesvědčena, že za mřížemi je skutečně vinný vrah. Ve vyjádření pro eXtra.cz tvrdí, že Kramný nemá žádnou šanci na předčasné propuštění, protože ji již promarnil a nemá žádné možnosti, jak se dostat na svobodu dříve, než uplyne doba jeho trestu.

Podle názoru advokátky byla snaha o získání milosti hlavním motivem, proč se objevily veřejné spekulace kolem případu. Zdá se, že cílem bylo přimět bývalého prezidenta Miloše Zemana, který už udělil milost Jiřímu Kajinkovi, k tomu, aby zvážil milost i pro Petra Kramného. Taktika mohla zahrnovat podkopávání důvěry veřejnosti v justiční systém s nadějí, že to povede k nápravě údajného justičního omylu. Nicméně, je nepravděpodobné, že by soudy reagovaly na mediální kritiku tím, že by zvrátily své rozhodnutí.

Témata: Petr Kramný (otec zavražděných Češek v Egyptě) Moniky a Klárky v Egyptě Petr Kramný Smrt