Kellnerovi ovládli PPF: Vdova a děti zesnulého majitele vlastní 100 % skupiny

Pražské sídlo PPF. 3

Autor: Jan Hrabě

1. září 2023 13:33

PPF zažívá po tragické předloňské smrti zakladatele Petra Kellnera před dvěma lety další změny ve vlastnické struktuře. Renáta Kellnerova s rodinou odkoupili minoritní podíly ostatních akcionářů skupiny a stali se tak jejími stoprocentními vlastníky. 

Kellnerová s dcerami Annou, Larou a Marií a Petrem Kellnerem mladším odkoupili zhruba půlprocentní podíly Ladislava Bartoníčka a J.-P. Duvieusarta, informovala PPF na webu

"Naše minoritní podíly měly svoji logiku ve struktuře skupiny PPF tak, jak ji založil a řídil Petr Kellner. Dnes, kdy je akcionářská struktura rozdělena mezi Petrovy dědice, je i logika řízení PPF jiná, a proto jsme se oba rozhodli, po dohodě s Renátou Kellnerovou, své akcie prodat a akcionářskou strukturu tak zjednodušit," uvedli společně Bartoníček a Duvieusart.

Kellnerova poděkovala Bartoníčkovi, jenž stal u počátků PPF sehrál klíčovou roli při úspěšné transformaci České pojišťovny, která podle vdovy posunula společnost mezi celosvětově působící investiční skupiny. Ocenila i Duvieusarta za globální přesah a expanzi na asijské trhy. 

Oba dosavadní minoritní akcionáři zůstávají aktivní v rámci skupiny. Bartoníček bude na pozici předsedy představenstva SOTIO Biotech B.V. a Duvieusart na pozici předsedy představenstva PPF Financial Holdings. 

PPF prochází jistou proměnou od jara předloňského roku, kdy 27. března 2021 zemřel ve věku 56 let její zakladatel a majoritní vlastník Petr Kellner během leteckého neštěstí při heliskiingu na Aljašce. 

Témata: Renáta Kellnerová ppf group Petr Kellner