Kamion v protisměru na D1: Řídil ho opilec, cifra na přístroji policisty zaskočila

Řidiče na D1 ohrozil kamion s opilým řidičem za volantem.

Autor: Jan Hrabě

14. září 2023 21:53

Doslova v ohrožení života se v pondělí ocitli řidiči na jihomoravském úseku páteřní české dálnice D1. Nájezdem do protisměru se tam snažil vrátit na silnici kamion, jehož řidič při dechové zkoušce nadýchal přes čtyři promile. 

Řidiči jedoucí směrem na Prahu podle jihomoravské policie během pondělního dopoledne nevěřili svým očím. Z prostoru čerpací stanice na 185. kilometru se řidič zeleného kamionu pokusil vyjet nájezdem do protisměru. Manévr ale nezvládl a na několik desítek sekund zablokoval dálnici.

Policie ČR: Řidič kamionu pod vlivem na D1

Video: YouTube

"Díky duchapřítomným řidičům se nestalo nic vážného a muž za volantem kamionu po drobné kolizi se svodidly vymanévroval a z místa odjel. Na nejbližším exitu sjel a pokračoval až k Domašovu, kde zastavil. Tam jej dostihli přivolaní policisté," popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Brzy vyšlo najevo, co je příčinou. Dechová zkouška skončila u třiapadesátiletého cizince pozitivním výsledkem 4,1 promile. "Požití alkoholu před jízdou doznal, výtisky z přístroje ale už nebyl schopen ani podepsat," uvedl mluvčí.

Muž se nyní zodpovídá z ohrožení pod vlivem návykové látky a obecného ohrožení z nedbalosti. Policie se obrací na svědky. Pokud se některý z řidičů cítil jednáním řidiče kamionu ohrožen a dosud není v kontaktu s policisty, má se ozvat na linku 158. 

Témata: kamiony Policie ČR Dálnice D1