Kácov postihla tragická nehoda. Jeden mrtvý a dvě zraněné děti

Při nehodě dodávky a osobního auta dnes odpoledne zemřel v Kácově na Kutnohorsku jeden člověk

Autor: Libor Frýdl

4. srpna 2023 20:24

V Kácově na Kutnohorsku došlo k čelní srážce dvou osobních vozidel, při níž bylo tři osoby zraněny a jedna osoba zemřela na místě. Jeden z vozů se při nehodě rozhořel.

Hasiči o nehodě informovali na facebooku. K tragické události došlo kolem 14:00 na silnici vedoucí z Kácova směrem k dálnici D1. Okamžitě na místo dorazily složky Integrovaného záchranného systému.

"Po příjezdu první jednotky na místo bylo upřesněno, že jde o čelní střet malého dodávkového vozidla a osobního automobilu. Řidič dodávky zůstal zaklíněný v kabině a nejevil známky života. Lékař zdravotnické záchranné služby následně potvrdil jeho smrt. V osobním autě cestovala žena se dvěma dětmi školního věku," uvedli hasiči na webu.

Vážně zraněnou řidičku transportoval do nemocnice vrtulník, další vrtulník odletěl do nemocnice s jedním ze zraněných dětí. Druhé dítě utrpělo zranění lehčího charakteru a byla mu přítomným členem týmu posttraumatické péče poskytnuta psychologická pomoc, zároveň mu hasiči předali plyšovou hračku.

Vzhledem k tragickým následkům nehody probíhalo vyšetřování za účasti dopravní a kriminální policie a využit byl i dron. Silnice byla celou dobu uzavřena a jezdilo se po vedlejších komunikacích přes okolní vesnice. 

Témata: Nehody aut