Jiří Procházka se vrací do klece v UFC: Po roce si může vzít titul zpátky!

Jiří Procházka (MMA)

Autor: Pavel Krejčí

6. listopadu 2023 14:12

České MMA může mít už tento týden opět držitele titulu v nejprestižnější světové organizaci UFC. Svou šanci ho vybojovat zpět totiž dostane Jiří Procházka, který si ho téměř přesně před rokem zřekl ze zdravotních důvodů. 

Procházka se před necelým rokem zranil při tréninku v Las Vegas během závěru přípravy na opakovaný zápas s Gloverem Teixeirou. "Zranil jsem si rameno a je nutná operace, která mě vyřadí přinejmenším na šest měsíců," napsal tehdy.

Po domluvě s UFC tak o titul přišel, ale rovnou vzkazoval do světa, že se vrátí. "Pro pás si půjdu hned, jakmile mi doktoři dají zelenou," prohlásil. Titulový zápas s dalším někdejším šampionem Alexem Pereirou ho čeká v sobotu 11. listopadu v legendární hale Madison Square Garden v New Yorku. 

Možným soupeřům pohrozil Procházka už loni v listopadu z marodky. "Půjdu si pro pás a získám ho bez ohledu na to, kdo ho zrovna bude držet. Za šest měsíců jsem zpět a titul si vezmu," sdělil sebevědomě. 

Návrat do klece si nicméně protáhl na téměř dvanáct měsíců. Čeští fanoušci nyní budou doufat, že jejich favorit se i po zranění dokáže vrátit do stoprocentní formy. 

Témata: Jiří Procházka (MMA) MMA (Mixed Martial Arts) UFC