Je to osobní! Na Hradě se mění kancléř, oznámil Pavel. Kdo nahradí Vohralíkovou?

Petr Pavel

Autor: Jan Hrabě

25. ledna 2024 14:53

Na Pražském hradě končí kancléřka Jana Vohralíková. Prezident republiky Petr Pavel souhlasil s jejím uvolněním z funkce. Důvody odchodu jsou osobní, uvádí se v oficiální tiskové zprávě. Vohralíková se chce věnovat jiným aktivitám. 

Vohralíková sdělila, že šlo o nejlepší možnou pracovní zkušenost. "Byla to doba neskutečně zajímavá, obohacující a pestrá, ale zároveň velmi náročná. Pracovní tlak a společenské povinnosti spojené s funkcí jsou vysilující, a proto se v blízké budoucnosti chci věnovat jiné práci a projektům," uvedla končící vedoucí prezidentské kanceláře. 

Podle prezidenta Pavla odvedla kancléřka skvělou práci v těžké době na začátku prezidentského mandátu. "Dokázala přivést do vedoucích pozic profesionály, nastavit organizaci a fungování celého týmu. Patří jí za to mé velké poděkování," prohlásil Pavel, který s ní chce zůstat v kontaktu. 

Vohralíkovou nahradí nynější výkonný ředitel Aspen Institutu Milan Vašina, který dříve působil ve vedoucích pozicích u firmy T-Mobile. "Je to pro mě další životní výzva, které hodlám věnovat veškerý čas a energii. Chci navázat na všechno dobré, co kancléřka udělala, a proto jsme se dohodli na harmonogramu předávání od dnešního dne tak, aby vše proběhlo hladce a správně," řekl nový kancléř.

Působení někdejší vedoucí Kanceláře Senátu Vohralíkové na Pražském hradě skončí k 15. únoru. Za necelý rok Pavlova mandátu nejde o první personální změnu. Již dříve skončila například původní mluvčí prezidenta Markéta Řeháková. 

Témata: Petr Pavel Pražský Hrad