Jaromír Jágr bude na pražském MS! Rozhodla o tom IIHF

Jaromír Jágr 3

Autor: Pavel Krejčí

15. ledna 2024 21:57

Jaromír Jágr je sice stále aktivním hokejistou na nejvyšší možné úrovni, přesto se letos dočká hned dvou poct, které běžně naleží hráčům, kteří už pověsili brusle na hřebík. K NHL se totiž rozhodla přidat i mezinárodní hokejová federace IIHF. 

Česko letos hostí mistrovství světa v hokeji, proto si zřejmě v ústředí světového hokeje řekli, že nastane pravý čas uvést Jaromíra Jágra do síně slávy mezinárodního hokeje. Olympijský vítěz a mistr světa je jednou z osmi osobností, které budou v Praze oceněny. 

Není přitom jediným Čechem, který míří mezi legendy. Vyhlášen bude také dvojnásobný mistr světa a trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jaroslav Pouzar. 

Pittsburgh Penguins už v listopadu oznámili, že Jágrův dres s číslem 68 bude vyvěšen ke stropu haly PPG Paints Arena před utkáním s Los Angeles Kings. Stane se tak 18. února 2024, tedy pouhé tři dny po 52. narozeninách slavného útočníka.

Jágr působil v Pittsburghu mezi lety 1990 až 2001, přičemž hned v úvodních dvou sezónách dosáhl na Stanley Cup. Za Tučňáky odehrál většinu kariéry, v zámoří hrál také za New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Yersey Devils, Florida Panthers a Calgary Flames. 

Témata: Jaromír Jágr