Jarní počasí vydrží i příští týden, ale ochladí se

Jarní počasí

Autor: Libor Frýdl

3. března 2024 6:00

Jarní teploty budou v Česku pokračovat i příští týden, mírně se ale ochladí. Na konci týdne se denní maxima propadnou až na šest stupňů, ukazuje předpověď ČHMÚ.cz.

Předpověď na pondělí:

Zpočátku místy mlhy nebo nízká oblačnost, zejména v Čechách a na západě Moravy. Jinak většinou polojasno a zejména na horách ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, v západní polovině Čech 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 9 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, na východě zpočátku mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:

Převážně oblačno a na většině území přeháňky, na severu postupně nad 1000 m smíšené nebo sněhové. Zpočátku místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na jižní Moravě 11 až 14 °C. Slabý proměnlivý nebo severozápadní vítr do 4 m/s.

Předpověď na středu:

Většinou oblačno a ojediněle, na jihozápadě zpočátku místy přeháňky, nad 900 m smíšené nebo sněhové. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, při zmenšené oblačnosti až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 6 m/s, na západě jen slabý proměnlivý do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky, nad 900 m i sněhové. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku přechodně mírný severovýchodní 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:

Polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky, na horách i sněhové. V závěru období přibývání oblačnosti a místy déšť. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 11 °C.

Témata: Počasí