Jak je na tom Miloš Zeman? Lékaři dnes mají zveřejnit nové informace

Miloš Zeman

Autor: Jan Hrabě

18. března 2024 9:50

Lékařské konzilium v pondělí zhodnotí aktuální zdravotní stav exprezidenta Miloše Zemana, který od minulého týdne leží na jednotce intenzivní péče v pražské Fakultní nemocnici Motol. Zeman byl přes víkend nadále ve vážném, ale stabilizovaném stavu. 

Nemocnice by v pondělí měla se souhlasem rodiny pacienta zveřejnit další informace o průběhu hospitalizace. Lékaři před uplynulým víkendem uvedli, že není možné stanovit, jak dlouho bude bývalý politik hospitalizován. 

Zeman byl ve čtvrtek hospitalizován a následně operován kvůli nedokrvení nohy, které způsobila krevní sraženina. Bývalý prezident ještě o dva dny dříve diskutoval ve speciálním vydání televizního pořadu Události, komentáře se svým předchůdcem ve funkci Václavem Klausem. 

"Pan prezident byl pro určité obtíže hospitalizován a probíhá přešetření. Zdravotní obtíže souvisí i s diabetem. Předpokládá se zhruba týdenní hospitalizace," uvedl Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček ve čtvrtek. 

Zeman měl dosud nejvážnější obtíže na podzim roku 2021 ještě ve funkci prezidenta republiky. Několik týdnů byl tehdy hospitalizovaný v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích. Do domácího léčení byl nakonec propuštěn po 48 dnech. 

Zeman byl prezidentem po dobu deseti let, ve funkci skončil 8. března 2023. Nahradil ho současný prezident Petr Pavel, který v loňské volbě porazil expremiéra Andreje Babiše.  

Témata: Miloš Zeman nemocnice Motol