IKEA oznámila slevy, od září už podruhé. Levnější jsou více než 2000 výrobků

Ikea

Autor: Pavel Krejčí

20. října 2023 9:09

IKEA pokračuje ve své snaze být pro zákazníky cenově co nejdostupnější. Ceny na českém trhu snižuje u dalších 2400 výrobků, z nichž některé zlevní i o více než polovinu. Druhá vlna zlevňování se týká i řady nejprodávanějších výrobků, mezi kterými nechybí např. šatní skříně PAX, úložné sestavy BESTÅ nebo EKET. Nové nižší cenovky dostalo od září už zhruba 5700 výrobků, tedy více než polovina sortimentu. 

„Vynaložili jsme veškeré úsilí, abychom co nejvíce snížili naše provozní náklady, optimalizovali interní procesy i logistiku. Tyto úspory společně se stabilizací dodavatelských řetězců a dopravní infrastruktury po pandemii a příznivým vývojem měnového kurzu české koruny teď můžeme promítnout do cen. Abychom zajistili plnou skladovou dostupnost zlevněných výrobků pro všechny naše zákazníky, zlevňovali jsme ve dvou fázích – v září a nyní v říjnu,“ vysvětluje David McCabe, generální ředitel IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Druhá vlna dlouhodobého zlevnění proběhne mezi 17. a 24. říjnem a týká se všech kategorií sortimentu včetně nábytku pro řešení úložných prostor v domácnosti. Zahrnuje sestavy nejoblíbenějších řad KALAX, PLATSA, PAX, BESTÅ, EKET nebo kuchyní METOD. 

Nové nižší ceny dostane i další část doplňků. Některé výrobky zlevní až o vyšší desítky procent, např. lahev na vodu SPARTANSK o 50 %, sada nožů FÖRDUBBLA o 50 % nebo věšák SLIBB o 64 %. O 33 % nižší cenu dostane např. televizní stolek LACK nebo zásuvkový díl HELMER. 

IKEA v první vlně v září, tedy na začátku svého nového finančního roku, zlevnila více než 3300 výrobků. Ve druhé fázi, teď v říjnu, přidává dalších 2400 výrobků. Dohromady tak upravila ceny už u 5700 výrobků, což je více než polovina sortimentu. V celkovém průměru napříč zlevněným sortimentem ceny klesly od září o 14 procent.

 „Jde o největší a zdaleka nejvýraznější snížení cen sortimentu IKEA, jaké jsem kdy osobně zažil. Naší dlouhodobou prioritou je, abychom zůstali cenově co nejdostupnější, a i nadále budeme hledat každou příležitost, která nám umožní ceny snížit," uzavírá David McCabe.  

Témata: Ikea