Hrůzná výpověď teroristy Hamásu: Stříleli jsme přes dveře, dokud děti neztichli

Zadržený terorista Hamás Omar Abú Ruše hovoří o zvěrstvech, která napáchali teroristé v izraelském kibuci Kfar Aza

Autor: Jan Novák

3. listopadu 2023 7:39

Radikální palestinské hnutí Hamás sestává z jednotek, které se striktně drží islámských zásad. Jejich nejextrémnějším cílem je angažovat se v arabsky označovaném džihádu, což představuje jejich touhu, úsilí a boj. Hamás nepovažuje útoky na Izraelce za masakry, ale spíše jako součást tzv. "svaté války" s cílem udržet a rozšířit území pod vlivem islámu.

Nejhorší den v historii Izraele, tak lze popsat sobotu 7. října 2023, kdy se v pohraniční části země a v kibucech v jižní části Izraele u pásma Gazy odehrálo teroristické peklo. Ti zahájili střelbu již na místním festivalu, kde vraždili všechny přítomné. Poté se přesunuli do izraelských kibuců, kde postupovali od domu k domu a vraždili všechny živé osoby. 

Jeden z teroristů Hamásu zadržený izraelskou tajnou službou se osobně podílel na masakru v kibucích, uvedl server Topky. "Řekli nám, abychom zabili každého, koho uvidíme a pak se vrátili domů. V tom kibuci (Kfar Aza) měli být všichni vojáci. To nám řeklo velení. Neměli jsme dělat žádné rozdíly mezi muži, ženami ani dětmi," řekl zadržený terorista Omar Abú Ruše. 

Terorističtí násilníci Hamásu ale jen nevraždili. Další jejich taktickou zbraní byla auta, která zapálili a z kopce je poslali na domy, které poté vyhořely. Vše se stalo v kibucích v okamžiku, kdy lidé utíkali před kulkami a snažili si zachránit holý život v úkrytech včetně zmíněných domů.

Neušetřili ani domy, kde byli celé rodiny i s dětmi. "Jeden byl u ovocného sadu. Když jsme kontrolovali, jestli někdo není uvnitř, zaslechli jsme dětský pláč. Děti byly v uzamčené místnosti, opevněné, kterou má téměř každý dům v kibucích u pásmu Gazy. Začali jsme střílet přes dveře. Skončili jsme teprve tehdy, když z druhé strany nebylo nic slyšet," řekl člen Hamasu Ruše. 

Při výslechu teroristy se agent po této výpovědi k němu naklonil a zeptal se, co pro ně (teroristy) znamenalo, že děti ztichli. "Že zemřeli," zněla krutá odpověď.

Izraelské bezpečnostní síly (IDF) vyslýchají každého teroristu z Hamásu, kterého se podařilo dopadnout zajmout. Většina vypovídá skutečně to, jak strašné skutky spáchali. 

Vše začalo v sobotu 7. října

Radikální palestinské hnutí Hamás v sobotu 7. října 2023 časně ráno vypálilo více než 2500 raket proti Izraeli a palestinští ozbrojenci pronikli do několika izraelských měst u hranic s Gazou. Dopady raket byly hlášeny jak z Tel Avivu, tak z dalších měst.

Očití svědci hlásili střelbu v ulicích a Izrael hovoří o masakru, při němž Hamás stínal hlavy dětem a popravoval civilisty. To, jak se útočníkům z pásma Gazy podařilo překročit přísně střežené hranice, zatím není známo. Mluvčí Izraelských obranných sil (IDF) podplukovník Richard Hecht uvedl, že Hamas vstoupil do Izraele po zemi, po moři i vzduchem. Za útok přijala zodpovědnost řada představitelů tajných služeb a armády.

Témata: válka v Izraeli hamas palestina