Hrozivě vypadající nehoda vlaku v Olomouci. Na místě zuřil požár, několik zraněných

V Olomouci se srazil vlak s nákladním autem. (17.10.2023)

Autor: Jan Hrabě

17. října 2023 9:13 | Aktualizováno: 17. října 2023 10:37

V Olomouci se v úterý ráno srazil osobní vlak s osobním a nákladním automobilem. K nehodě došlo v blízkosti městského hlavního nádraží, na místě probíhá zásah složek integrovaného záchranného systému. Pět lidí utrpělo zranění. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

O události informovali policisté krátce před devátou hodinou prostřednictvím účtu na sociální síti X. Nehoda se stala v Divišově ulici. Ze záběrů je patrné, že vlak i nákladní vůz se po srážce ocitly v plamenech. 

Hasiči na místo vyslali osm jednotek a ozřejmili, že se vlak srazil s nákladním i osobním autem. "Poskytli jsme první pomoc 5 zraněným," uvedli s tím, že evakuovány byly zhruba tři desítky cestujících. 

České dráhy ocenily rychlou reakci vlakvedoucího a strojvedoucí, která přispěla ke včasné evakuaci. "Podle zatím dostupných informací jsou naši kolegové nyní v péči lékařů," sdělil dopravce. 

Podle webu ČD se incidentu zúčastnil osobní vlak Os 3542, následně vznikl rozsáhlý požár a část vlaku vykolejila. Provoz je momentálně přerušen, čas jeho obnovení bude aktualizován v průběhu dne. 

Témata: Nehody vlaků Vlaky Olomoucký kraj