Hrozivá srážka vlaků na Mladoboleslavsku: Proč k ní došlo?

Na Mladoboleslavsku se srazily osobní a nákladní vlak. (14.9.2023)

Autor: Jan Hrabě

15. září 2023 9:19

Železniční provoz na trati mezi Mladou Boleslavi a Nymburkem se po čtvrteční nehodě, která si vyžádala tři zraněné, podařilo obnovit. Dopravce mezitím poprvé naznačil, proč ke srážce osobního a nákladního vlaku v odpoledních hodinách došlo. 

České dráhy upřesnily, že ke střetu došlo ve výhybně Bezděčín. "Podle prvotních informací vjel osobní vlak do vlakové cesty nákladního vlaku, oba vlaky se měly ve výhybně vykřižovat," uvedl dopravce na sociální síti X.

O čtvrteční nehodě dvou vlaků u obce Nepřevázky informovali středočeští hasiči po 17. hodině. Tři cestující předali do péče zdravotnických záchranářů. "Cestujícím jsme pomohli z vlaku a přistavili pro ně evakuační autobus," dodali hasiči. 

Ke srážce došlo v úseku mezi Mladou Boleslavi a Dobrovicí na trati mezi prvně jmenovaným městem a Nymburkem. Provoz byl na několik hodin zastaven, o náhradní dopravu na lince S31 se staraly autobusy. 

ČD už dříve na webu sdělily, že se jejich osobní souprava srazila s nákladním vlakem jiného dopravce. Zranění cestujících byla lehká. Nyní probíhá vyšetřování nehody. 

Témata: Nehody vlaků Vlaky České Dráhy