Hokejisti na Staromáku ukážou pohár a medaile! Bude u toho Vojta Dyk či Libor Bouček

Češi zaplnili Staroměstské náměstí kvůli finále mistrovství světa v hokeji 5

Autor: Jan Hrabě

27. května 2024 14:08

V Česku budou dnes odpoledne oficiálně pokračovat oslavy zisku titulu mistrů světa v ledním hokeji, který národní tým vybojoval v neděli večer po vítězství nad Švýcarskem. Největší akce se chystá na Staroměstském náměstí v Praze. Na co se lidé mohou těšit? 

Oslava hokejistů s fanoušky na Staroměstském náměstí je naplánována na 17 hodin. Kdo nebude moci dorazit osobně, může ji sledovat v přímém přenosu na programu ČT sport, který vysílal celý šampionát.

Reprezentaci v čele s kapitánem Romanem Červenkou a trenérem Radimem Rulíkem má přivítat pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) s dalšími zástupci vedení města. Akcí provede fanoušky moderátor Libor Bouček, trvat má do 20:00. Hráči ukážou pohár a medaile, zpěvák Vojtěch Dyk zazpívá hymnu.

Na náměstí v historickém centru hlavního města se lidé sešli už v neděli večer, aby na velkoplošné obrazovce sledovali finálové utkání mezi Českem a Švýcarskem. Tisíce diváků dorazily také do fanzóny u O2 areny, miliony lidí pak sledovaly zápas v televizi.

"Podle předběžných výsledků měření sledovanosti ATO - Nielsen posledních 10 minut finále sledovalo přes 3 miliony diváků při podílu na sledovanosti 82 %. K tomu další půlmilion sledoval souboj na online zařízeních," uvedla Česká televize na sociální síti X.

Česká reprezentace zvítězila ve finále domácího šampionátu nad Švýcarskem 2:0. Obě branky padly až ve třetí třetině zápasu. Rozdílový gól vstřelil bostonský útočník David Pastrňák, šlo o jeho první zásah na turnaji. Výhru pak v poslední minutě pečetil do prázdné branky David Kämpf. 

Témata: Mistrovství světa v ledním hokeji 2024