Hamburk na nohou! Mladíci údajně řádili ve škole, policie ale nikoho nenašla

Německá policie, ilustrační foto

Autor: Jan Hrabě

8. listopadu 2023 13:45 | Aktualizováno: 8. listopadu 2023 19:35

Policie od středečního dopoledne zasahovala v městském obvodu Blankenese v severoněmeckém Hamburku. Dvojice útočníků měla ohrožovat v místní škole učitelku, během následné pátrací akce ale nebyla nalezena žádná osoba se zbraní. 

Policie o zásahu informovala na sociální síti X. Německá média napsala, že dvojice mladíků, zřejmě studentů, se zabarikádovala v učebně, kde ohrožovala učitelku. Jeden z útočníků měl vyhrožovat, že použije zbraň, kterou měl mít údajně u sebe, uvedla DW.

Na místo incidentu vyrazily policejní jednotky. Předpokládalo se, že dvojice ze školy utekla. Bylo proto zahájeno pátrání. Strážci zákona uzavřeli bezprostřední okolí, do akce se zapojily policejní helikoptéry. Žádnou osobu ze zbraní se ale najít nepodařilo. 

Blankenese patří k nejbohatším městským obvodům v Hamburku, do místní školy chodí více než 1100 žáků. Policie v průběhu dne ujistila znepokojené rodiče, kteří dnes chtěli z jiných škol ve městě vyzvednout své děti předčasně, že by nemělo hrozit nebezpečí v jiných lokalitách. 

Témata: Policie Německo Německo Hamburk