Grand Prix Austrálie ovládl Zarco, připsal si své první vítězství

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl

21. října 2023 13:06

Ve Velké ceně Austrálie silničních motocyklů v kategorii MotoGP si francouzský jezdec Johann Zarco připsal své první vítězství v královské třídě. Tento závod, který byl původně naplánován na neděli, byl přesunut na dnešek kvůli nepříznivým meteorologickým podmínkám.

Druhým v pořadí byl Ital Francesco Bagnaia, který díky tomu zvýšil svůj náskok v průběžném pořadí šampionátu na 27 bodů.

Co se týče zbývajících kubatur Moto2 a Moto3, zůstaly v nedělním programu. Český jezdec Filip Salač odstartuje až ze šesté řady, protože v dnešní kvalifikaci obsadil osmnáctou pozici. Na nejrychlejšího Španěla Fermína Aldeguera ztratil 1,74 sekundy.

Pedro Acosta, další španělský jezdec, který vede celkové pořadí mistrovství světa, bude na roštu na pátém místě. Filip Salač momentálně drží osmou pozici v průběžném šampionátu.

V samotném závodě MotoGP Johann Zarco v posledním kole předjel svého stájového kolegu Jorgeho Martína, který celý závod jasně vedl a zajel traťový rekord. Nicméně, v posledních třech kolech začal ztrácet a skončil až na pátém místě.

Kromě Zarca jej předjeli také druhý Francesco Bagnaia, třetí Fabio Di Giannantonio z Itálie a čtvrtý Brad Binder z Jihoafrické republiky. Průběžná ztráta Jorgeho Martína na vedoucího Bagnaia se tak čtyři závody před koncem šampionátu ještě zvětšila.
 

Témata: MotoGP