Francie vypátrala dva roky pohřešovaného malého chlapce. Émile byl nalezen mrtvý

krimi

Autor: Libor Frýdl

31. března 2024 19:47

Francouzské úřady našly a identifikovaly kosti batolete, které loni v létě zmizelo v malé vesnici ve francouzských Alpách. V neděli o tom informoval prokurátor.

Émile, dva a půl letý chlapec, zmizel beze stopy 8. července 2023 - první den letních prázdnin, které trávil se prarodiči ve vesnici Le Vernet na jihovýchodě Francie.

Dva sousedé ho naposledy viděli kráčet samého po ulici vesnice, která se nachází v nadmořské výšce 1200 metrů. Do pátrací akce se tehdy zapojily stovky policistů, vojáků i dobrovolníků.

Prokurátor Jean-Luc Blachon uvedl, že policie byla v sobotu informována o nálezu kostí nedaleko Le Vernet. Na základě genetických rozborů se následně dospělo k závěru, že jde o kosti Émila. Prokurátor příčinu smrti neupřesnil, podle něj však experti pokračují v analýze kostí.

Z původního vyšetřování pohřešovaného chlapce se podle AFP brzy stalo vyšetřování možného únosu. Otevřené zůstaly i možnosti nehody nebo pádu. Jeho případ tehdy šokoval celá Francie.

Policie se ve čtvrtek vrátila do francouzské vesnice, kde uzavřela oblast a předvolala 17 lidí včetně rodiny, sousedů a svědků, aby znovu objasnily poslední chvíle před zmizením Émila. Ve vzduchu létaly drony, aby zachytily záběry z rekonstrukce události.

Témata: Francie Policie Francie