FOTO: Hodiny utíkají, ale požár bazénu v Českém Krumlově se hasičům nedaří udolat

Hasiči zasahují u požáru bazénu v Českém Krumlově. (7.9.2024) 7

Autor: Jan Hrabě

7. září 2024 16:41

Jihočeští hasiči od sobotního dopoledne zasahují u požáru plaveckého bazénu v Českém Krumlově. Navzdory velkému úsilí se zatím nedaří dostat plameny pod kontrolu. Město dokonce vyzvalo místní, aby raději nevětrali. 

Podle ohlášení na tísňovou linku se linul kouř ze střechy, přičemž plameny nebyly viditelné. Velitel českokrumlovské hasičské jednotky po průzkumu podal zprávu, že v budově nikdo není, nikdo nebyl evakuován ani zraněn. Konstatoval také, že požár je v podhledech střechy. 

Oheň se časem rozšířil prakticky na celou střechu, protože se ho nedaří dostat pod kontrolu. Byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, do zásahu na místě se zapojilo přes dvacet profesionálních či dobrovolných hasičských jednotek. 

Podle posledních informací již byla hmotná škoda vyčíslena na 20 milionů korun. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování, na kterém hasiči spolupracují s policií. 

Hasiči zároveň krátce po 15. hodině vyzvali obyvatele Českého Krumlova a Kájova, aby vzhledem k silnému kouři a aktuálním povětrnostním podmínkám nevětrali. Doporučení schválilo město po dohodě s řídícím důstojníkem hasičů. 

Témata: Požáry Hasiči Jihočeský kraj