OBRAZEM: Formule 1 rozburácela ulice Prahy v rámci Red Bull Showrun: Hvězdou byl David Coulthard

Red Bull Showrun v Praze 52

Autor: Zdeněk Tuhý

18. srpna 2024 3:35

V sobotu zažili fanoušci motorsportu, a především formule 1, v Praze mimořádnou podívanou. Red Bull přivezl na akci Red Bull Showrun legendární monopost RB7 ze sezóny 2011, který svou charakteristickou osmiválcovou symfonií rozezněl ulice pražského Karlína. Hlavní hvězdou byl bývalý pilot formule 1 David Coulthard, který svým vystoupením nadchl přítomné diváky.
 
 

Víkend v Praze se nesl ve znamení motorsportu a zejména formule 1 v rámci akce Red Bull Showrun, kam tým F1 Red Bull Racing přivezl legendární monopost RB7 s motorem V8. Tento skvost řídil bývalý pilot F1 a držitel 13 vítězství v Gran Prix David Coulthard.

Akce se odehrála v Karlíně, kde se sešli všichni nadšenci motorsportu.  Celý spektákl odstartoval ve 14:00, když na trať vyjela studentská formule Dragon X. Poté nastoupil litovský kaskadér Arūnas „Aras“ Gibieža, který na své motorce DUKE „THE SNIPER“ KTM 990 předvedl dechberoucí triky, nad kterými zůstával rozum stát. To byl stále ještě ale slabý odvar, protože poté přišla dvojice Driftbrothers, Elias Hountondji z Německa a Marco Zakouřil, kteří se svými nadupanými BMW M4 G82 s výkonem přes tisíc koní doslova roztančili ulice Karlína. Také nechyběl komentátor formule 1 Josef Král, který se představil za volantem vozu Praga Bohema.

Všichni tito talentovaní jezdci perfektně doplnili Davida Coultharda za volantem RB7. Společně vytvořili nezapomenutelnou podívanou, která divákům v Karlíně doslova vzala dech. Coulthardova jízda v ikonickém voze formule 1 v kombinaci s adrenalinem nabitými kousky ostatních jezdců proměnila celou akci v dynamickou show, na kterou se bude ještě dlouho vzpomínat.
 
Na akci se objevily také osobnosti podporované Red Bullem. Mezi nimi byla snowboardcrossařka Eva Adamczyková, která symbolicky doručila přes Foodoru volant Coulthardovi, zlatý olympionik z Paříže Martin Fuksa, skateboardista Maxim Habanec, tenistka Markéta Vondroušová a vodní slalomář Vavřinec Hradilek. 

Ve fanzóně dělal fanouškům radost český závodník formule 2 Roman Staněk, který u stánku Visa rozdával své podpisy. 

Témata: Red Bull Showrun (Praha, 17.8.2024)