Feri je zpátky před soudem. Kdy padne rozhodnutí v jeho kauze?

Dominik Feri

Autor: Jan Hrabě

26. října 2023 13:13

Kauza exposlance Dominika Feriho pokračuje. Obvodní soud pro Prahu 3 se vrací k projednávání případu, v němž je bývalý politik obžalován ze dvou znásilnění a pokusu o další. Ve čtvrtek vyslechne soudního znalce a jednu svědkyni. Ferimu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. 

Podle informací serveru novinky.cz nejspíš bude část dnešního soudního stání neveřejná kvůli citlivé povaze případu. Další jednání jsou naplánována na příští týden, konkrétně v úterý a ve čtvrtek. To už by mohly zaznít závěrečné řeči a následně i rozhodnutí soudu.

Feri jakoukoliv vinu odmítá. "V plném rozsahu to odmítám, pokládám to za něco, co je nechutné, odporné, čeho bych nikdy nebyl schopen," řekl v únoru u soudu, přičemž se omluvil za možné nevhodné či nepatřičné chování. 

Soud měl původně pokračovat v létě, ale červencové jednání bylo odročeno kvůli potřebě dalšího času na vyhotovení posudků. Uvedla to tehdy Česká televize, kterou o odročení informoval mluvčí soudu Radek Mařík. Podle jeho slov se neměnil rozsah dokazování.

Feri, který kvůli kauze složil poslanecký mandát a stáhl se z veřejného života, čelí obžalobě ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Jednou z obětí je podle obžaloby nezletilá dívka, proto hrozí bývalému politikovi až desetiletý trest odnětí svobody. Soud se případem zabývá od února.

Témata: Dominik Feri soudy