Farář z jihu Čech se záhadně zranil. Je v bezvědomí, příčina úrazu není známá

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

21. listopadu 2023 15:40

Záhada zranění faráře z jižních Čech zůstává i po několika dnech neobjasněna. Duchovní se podle nejnovějších informací z pondělního dne nachází v bezvědomí v nemocnici. Vyskytly se u něj akutní zdravotní potíže, které teoreticky mohly sehrát svou roli v celém incidentu. 

O veškerých okolnostech případu informuje server novinky.cz. Duchovní nepřišel ve středu na domluvenou schůzku, proto zavolala starostka pomoc. Následně byl farář nalezen zraněný na faře. 

Muž nyní leží v bezvědomí na oddělení ARO, protože u něj bylo zjištěno poškození centrálního nervového systému virového původu, řekl generální vikář českobudějovické diecéze David Henzl výše uvedenému webu.  

Henzl potvrdil poranění v intimních partií, podle zdrojů zmíněného portálu měl mít uříznutý penis. Podle vikáře ale zřejmě není rozsah zranění takový, jak psala média. Příčina úrazu každopádně není známá a vzhledem k okolnostem není možné zjistit, co se skutečně stalo. Knězi bylo dle dostupných informací den před incidentem velmi špatně. 

Policie vyloučila cizí zavinění, možným protiprávním jednáním se tedy nezabývá. Událost více komentovat nechce. Lékaři oslovení zmíněným serverem uvedli, že při akutní meningitidě či encefalitidě může nastat stav, kdy je člověk schopen ublížit sám sobě. 

Témata: Církev Záchranná služba záchranáři