Fantastická Ester Ledecká! Na finále Světového poháru vyhrála super-G

Ester Ledecká

Autor: Pavel Krejčí

22. března 2024 12:01

Česko se může radovat z úspěchů i v samém závěru této sezóny zimních sportů. Na svůj nejlepší výsledek v končícím ročníku Světového poháru dosáhla v pátek Ester Ledecká, když zvítězila v superobřím slalomu v rámci pohárového finále. 

To hostí rakouský Saalbach, kam se sjeli ti nejlepší z nejlepších, aby naposledy v této sezóně změřili síly. Přijela i Ledecká, která zítra oslaví 29. narozeniny. Dcera slavného hitmakera si k nim sama nadělila ten nejlepší možný dárek.

Finálového super-G se zúčastnilo jen 21 lyžařek, přičemž fenomenální Češka vystartovala se startovním číslem osm. Po protnutí cílové čáry se ocitla na prvním místě, které udržela až do konce. Nakonec zvítězila s náskokem 28 setin na italskou konkurentku Federicu Brignonenovou.

Ledecká měla takovou radost, že ačkoliv jindy není moc sdílná, tentokrát se ráda podělila o pocity a rozdávala v cílovém prostoru rozhovory. Mimo jiné přiznala, že vzhledem k dnešnímu výsledku ji mrzí, že sezóna končí. "Určitě je to škoda. Byla jsem skoro dva měsíce nemocná, tak trvalo, než jsem se dostala do formy," řekla ve vysílání ORF. 

Témata: Ester Ledecká Lyžování