Exministr Schwarzenberg je hospitalizován v nemocnici

Karel Schwarzenberg

Autor: Libor Frýdl

25. srpna 2023 10:59

Exministr zahraničí a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg je hospitalizován ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Uvedl to na svém Facebooku.

Schwarzenberg uvedl, že je hospitalizován už několik dní. "Shodou okolností jsem prošel dvě oddělení a několik i vícelůžkových pokojů a musím říct, že to byla skvělá zkušenost," uvedl.

Podle deníku Blesk má kožní problémy sám uvedl, že jeho nemoc není "příjemný zážitek". Vyzdvihl ale kvalitu českého zdravotnictví.

"Mám bohužel zkušenosti se zdravotními zařízeními v různých zemích, kde jsem většinou dost nadával. Ale české zdravotnictví funguje opravdu dobře," podotkl.

Podle něj je to především díky personálu, který označil za na všech úrovních vlídný a příjemný. "Jak personál na všech odděleních, tak ale také vybavení nemocnice je bezvadné. Ať jsou to lékaři, sestry a ostatní personál, všichni jsou mimořádně přívětiví, všímaví a jejich skutečný zájem o člověka je opravdu povzbuzující," napsal.

Doplnil, že nemá žádné zvláštní výsady. "Měl jsem právě možnost pozorovat, jak se všichni chovali k i k ostatním, kteří se mnou leželi v pokoji. Také jsem si vzpomněl, že jsem byl před asi měsícem naposled navštívit v Motole umírajícího Martina Povejšila. I on mi tam říkal, že český zdravotní systém je kvalitní a také chválil, jak se k němu všichni chovali," uvedl.

Témata: Karel Schwarzenberg