Eva Adamczyková snad ani na svazích nechyběla! Podívejte se na vítěznou jízdu

Eva Adamczyková

Autor: Pavel Krejčí

26. ledna 2024 14:46

Eva Adamczyková kvůli StarDance vynechala úvodní závody Světového poháru v probíhající sezóně. Jakmile však do kolotoče naskočila, hned nad všemi soupeřkami kralovala. Sice ne v kvalifikaci, ale v závodě už ano. A to se počítá! 

Adamczyková se na podzim a na začátku zimy zúčastnila další řady televizní taneční soutěže StarDance, kterou vysílá Česká televize. Také tam málem triumfovala, nakonec ale skončila těsně pod nejvyšším stupínkem za herečkou Darijou Pavlovičovou. Dnes už na něj ale vystoupala.

Olympijská vítězka ze Soči přitom vynechala první dva závody v sezóně a do Světového poháru se zapojila až při jeho třetím pokračování. Ve čtvrtek uspěla ve švýcarském Svatém Mořici v kvalifikaci, když se umístila na třetím městě. Lepší než ona byly pouze Italka Michela Moioliová a Američanka Stacy Gaskillová.

V dnešním závodě už však na Adamczykovou nikdo nestačil. Jednotlivými koly procházela bez potíží jako nůž máslem, až postoupila do finále. Ani tam nenašla přemožitelku. Na vítěznou jízdu fenomenální české snowboardistky se můžete podívat na videu. 

Témata: Eva Adamczyková (dříve Samková) snowboardcross